Les résultats de ma recherche sur la Côte d’Ivoire

In French class we had a research on the Ivory Coast which is located in Africa. We did this research based on the our chapter-8 Au Marché.

 

Research questions.

1.What types of food products are specific to Côte d’Ivoire?

Ans- Coco,Rice, peanut and coffee are some food products of Ivory coast

2.How these food products are used in the Ivorian diet

Ans-Since the Ivorian people grow there crops in there farms or any where else they use it for themselves(For food) or sell it in the market.

3.Which dishes are specific to Côte d’Ivoire?

Ans- There are only few dishes in the ivory coast. The most popular once are Bananas(Any type),Fufu and Calalou.

4.A specific recipe with its picture and the ingredients used. Please provide some background information about this recipe.

images-1

FUFU

Fufu is a popular dish in the Ivory coast. They are made by Cassava(Root of a plant) also known as cassava,yellow plantains and butter.

Ingredients required-

How to make-

Place the cassava and plantains (with peels on) into a large pot, and fill with enough water to cover. Bring to a boil, and cook until cassava is soft, about 30 minutes; drain. Remove and discard peels from plantains, and return them to the pot. Mash with butter, then beat with an electric mixer until smooth. Use as much butter as needed to get the mixture moist enough to blend. And its ready to serve.

5.An answer to the factual question: “Is the Ivorian diet a healthy one?”

Ans- Yes, because Fufu is a healthy dish for Ivorian diet because most of the Ivorians eat it many times in there daily life.

6-An answer to the conceptual question: “Is our diet influenced by our culture? In other words, how much the Ivorian culture has shaped its diet. For example, did you find that as a former French colony it has adopted some French food products or adopted the French way of eating?

Ans- Each country have there own cultural and there food. Many people immigrate so they have practice to eat other cultural food.

7-Your personal response to the debatable question: “Tell me what you eat and I will tell you what you are” in the context of Côte d’Ivoire. In other words, in your own view how is it important to eat good food in order to be healthy and fit? Do you think that?

Ans- If you eat more healthy food the more healthy you are. If you eat other fast food or junk food its really harmful to you. So I will always suggest to eat healthy food. Healthy food can be anything like rice,curry,meat,vegetables etc

Mise En Train

  Chapter- 8

Activity-1

Tu as compris?

1.What time of day is it?

Ans- Its in the morning

2.What does Mme Diomandé want Djeneba to do? Why?

Ans-Mme Diomandè wants Djeneba to the market and get Fruits,Vegetables and Meat. For the lunch.

3.What are some of the things Djeneba buys?

Ans- Djeneba buys onions,fish,Tomatoes,rice,butter,peanut paste and Tomato puree.

4.What happens at the end of the story?

Ans-Someone rings the door bell.

5.Judging from the story title, what do you think Djeneba forgot to tell Mme Diomandé?

Ans-Djeneba had forgot to tell Mme Diomande that she had invited someone.

 

Activity-2

True or False

1.Aminata goes to market.

False

2.Ms. Diomandé will make foutou with peanut sauce.

True

3.Djeneba does not go to market.

False

4.Djeneba buy bananas at the market.

False

5.Djeneba forget the bread.

False

 

Activity-3

Choose the correct photo

1.Du possion-B

2.Des Tomoates-D

3. Des oignons-E

4.Des citrons-A

5.Du Pain-C

 

HRWPF1-8.16A

HRWPF1-8.17B

F100PEC08MET015PC

HRWPF1-8.19D

HRWPF1-8.20E

 

Activity-4 

C’est qui?

1.«Non, merci. Je n’ai plus faim.»

Ans. Aminata

2.«Tu me fais le marché?»

Ans-Mme Diomandé

3.«J’ai aussi acheté un paquet de beurre, de la pâte de tomates, du pain et du riz.»

Ans-Djeneba

4.«Ah, j’ai oublié… »

Ans-Djeneba

5.«Va voir qui est à la porte.»

Ans-Mme Diomandé

 

Activity-5

Cherche les expressions

 

1.Mme Diomandé offer more food to Aminata?

Ans- Encore du pain?

2.Aminata refuse the offer?

Ans-Non, merci. Je n’ai plus faim.

3.Mme Diomandé ask Djeneba to do the shopping?

Ans-Tu me fais le marché

4.Mme Diomandé tell Djeneba what she needs?

Ans-Il me faut…

5.Djeneba agree to do what Mme Diomandé ?

Ans-Bon, d’accord.

Options for Activity-5
Volontiers!
Tu me fais le marché?
Non, merci. Je n’ai plus faim.
Bon, d’accord.
Il me faut…
Encore du pain?

 

Activity-6

Et maintenant, à toi

1.Who does the shopping in your family? Where do you shop?
Ans- We always do shopping on Saturdays. So Everybody in my family will come to shopping. We go to the near by shopping Markets.

 

 

HUMANITIES

In Humanities we worked with Gap minder app. Gap minder is a app which as lots of data of different countries. In Gap minder I found out the relationship of life expectancy and GDP per capita. I took India and Japan, Since India a LEDC and Japan is HEDC.

1.Life expectancy of Japan and India

 

 

Screen Shot 2015-11-11 at 8.46.06 PM

Life expectancy of Japan and India in 1955

Screen Shot 2015-11-11 at 8.47.27 PM

Life expectancy of Japan and India in 2000

Screen Shot 2015-11-11 at 7.14.39 PM

Life expectancy of Japan and India in 2012

As you can see the picture above there was different Life expectancy and GDP per capita in different Years. This is Because when there is GDP per capita the Life Expectancy grows (Example- When there is more wealth and health people start to live more). This means when people starts to leave more than they wanted, Even there needs increases which is the GDP per capita. It could happen even like the GDP per capita increases the more life expectancy this is because when there more needs people start to live more.

 

2. Population of Japan and India-

Screen Shot 2015-11-11 at 11.16.55 PM

Population of Japan and India in 1950

Screen Shot 2015-11-11 at 11.17.29 PM

Population of Japan and India 2000

Screen Shot 2015-11-11 at 11.17.48 PM

Population of Japan and India in 2012

The pictures shows the population of Japan and India in 1955,2000 and 2012. There not same as each other in every Year. They increases and decreases because Japan is a MEDC and India is a LEDC. The population of Japan in 2012 is 127.6 Million and it has more GDP than India because if there is less people there is more GDP(more people more work). And the population of India is 1.237 billion its quiet a lot than Japan but less GDP. The reasons for population decreasing are natural calamities or wars.

 

Full Forms-

MEDC- More Economically Developed Country.

LEDC- Less Economically Developed Country.

GDP- Gross Domestic Product.

 

 

Drama Elevator Scene Reflection

Hi,

We did a Elevator Scene few days a ago in a group. In my group there was Benjamin,Emilee,grace and Shion. The Elevator Scene was on stereotype.

In the Scene-

I- Brain Doctor

Benjamin- A Brain side effect Patient

Emilee- A Heart Doctor

Grace- Doctor

Shion- A patient.

My group did a really good job. We all worked hard to practice the scene.

Things I should improve is my voice. My voice is kind of too loud than other.

Field Studies (Blog Post-2)

=Reason for going to Field Studies?
We went to Field Studies to get out of our COMFORT ZONE.

=Activities done on Field Studies-

1.Canoe

2.MTB (Mountain Biking)

3.Rafting

4. Ropes and Rocks

5.Geocaching

=Best-MTB

Worst-Geocaching

Exciting-Canoe

Scary-None

Unexpected- None

Learn- Team Work

 

Day-1 We traveled 2 hours in the bus and we reached the canyons at 3:00 o’clock. After we reached we got know our rooms and we kept our bags in the room and came down to lunch. After the lunch we went to a large park. And the canyons people formed our group. And our group name was Kendama!!!. Next we played few small activities. And came back to conyons at 5:30. We had dinner after we came back for the park.

Day-2.

 

imgres

 

Did I go out of my COMFORT ZONE?

Yes.

Stereotype

A Stereotype is a thought that can be adopted about specific types of individuals or certain ways of doing things. These thoughts or beliefs may or may not accurately reflect reality. This is only a fundamental psychological definition of a Stereotype.

Uses- Its should in different place anywhere

Getting out of our Comfort Zone

What makes me feel somewhat nervous or uncomfortable?Stress make me nervous and uncomfortable. How can I respond to such challenges? I will try again and again if I couldn’t do that. How might I feel when I succeed? How will I know? I feel that I have done something new by this I come to know that I have succeed. How resilient am I? Don’t give up and say I can do that next time. How do I know this? If I be strong enough I can do it. Why should I bother pushing out of my comfort zone? Because it is too dangerous and safe for us to be out of the comfort zone and learn new things.

 

French (La Famille)

 

Activity 1

1.What are Isabelle and Thuy talking about?

Ans-Isabelle and Thuy are talking about there family

2.Does Isabelle-have brothers or sisters? If so, what are Their names?

Ans-Yes she has a brother named Alexandre

3.How many cousins ​​Does She have

Ans-She has two cousins there  names are Julie and Patricia

4.Who are –other Reviews some of the family members she mentions?

Ans-She mentioned her Aunt,Father,Mother and her Grand Parents

5.How does Isabelle feel about her family? How can you tell?

Ans- Isabelle likes her family a lot she takes care of all of them.

Activity 2

1.Julie has eight.

Ans-Yes

2.Julie is blonde.

Ans-No

3.Isabelle’s cousins ​​live in Paris.

Ans-No

4.Aunt Veronica has no pets.

Ans-No,She has pet Cat

5.Thuy has a brother.

Ans-No

Activity 3

1.He is eleven years old.

Ans-D

2.In math, it still has 18 of 20.

Ans-A

3.I have a year and a half, I think …

Ans-C

4.She is eight years old.

Ans-B

 

A.HRWPF1-7.7-1

B.HRWPF1-7.7-2

C.HRWPF1-7.8a

D.HRWPF1-7.10a

 

Activity 4

1.ask permission?

Ans-I can..?

2.Identify family members?

Ans-This is…

3.describe someone?

Ans-She is adorable

4.pay a compliment?

Ans-She is intelligent

5.tell someone’s age?

Ans-He/She…years.

6.complain about someone?

Ans-It is sometimes difficult.

Clues
 I can… ?
This is…
She is adorable.
She is very intelligent.
They are…
He / She … years.
It is sometimes difficult.
They are happy.
Activity 5
Is the family of Isabelle is like families you know? Is it different? What for?
No,Isabelle’s family is different than our family. In India we were a joint family.I have 4 cousins two Uncle,two Aunt,my grandparents,my father,mother and my younger brother.

 

Yokohama’s History

Yokohama’s is special because it as sea ports for all four sides.It also has a large population about 3.7 million in 2014.Yokohama developed rapidly as Japan’s prominent port city following the end of Japan’s relative isolation in the mid-19th century, and is today one of its major ports along with Kobe, Osaka, Nagoya, Hakata, Tokyo, and Chiba.All other country people transfer from there and come to live in Yokohama.These are few reason’s that Yokohama is special.