January 10

Kruistocht in Spijkerbroek Perspectief

Hoe beïnvloedt het lezen van fictie ons perspectief? Dat is de vraag die centraal staat tijdens de lessen nederlands. Om dit te onderzoeken heb ik het boek kruistocht in spijkerbroek gelezen.

 

Kruistocht in Spijkerbroek

 

Het boek kruistocht in spijkerbroek geschreven door Thea Beckman gaat over een jongen in de 20ste eeuw die terug in de tijd reist naar de middeleeuwen. In de middeleeuwen sluit hij zich aan bij een kruistocht. Tijdens de kruistocht heeft Dolf door dat er iets niet klopt en hij probeert erachter te komen om de kinderen in de kruistocht veilig te houden.

 

Hoe beïnvloed KIS mijn perspectief?

 

Door het lezen van KIS is mijn perspectief van de kinderen in de middeleeuwen veranderd. Het is veranderd door hoe de kinderen gedragen tijdens het boek. In het begin van het boek zijn alle kinderen heel erg goedgelovig en vertrouwen in de dommen Anselmus en Augustus en ook in Nicolaas. En ze geloofden ook dat de zee voor hen zou verplaatsen. Maar als Dolf hun verteld hoe Dom Anselmus en Dom Augustus hadden gelogen over de kruistocht en dat ze eigenlijk de kinderen als slaven gingen verkopen werden de kinderen heel wreed en vermoorden ze Dom Anselmus meteen. Dit heeft mijn perspectief verandert naar dat de kinderen tijdens de middeleeuwen heel goedgelovig waren en vertrouwden makkelijk in mensen zelfs als hun er bijna dood door kunnen gaan maar als ze weten dat er tegen hen wordt gelogen kunnen ze heel wreed worden en je misschien zelf dood maken.     

 

Conclusie

 

Wat ik heb geleerd over perspectief en fictie is dat in een fictieboek zit waarheid in maar het verhaal is niet echt gebeurt. Bijvoorbeeld dat er kruistochten waren dat is waar maar dat er twee monniken waren die de boel zaten te bedriegen is niet echt gebeurt. Maar ons perspectief kan nog steeds worden veranderd door de fictie boeken. Misschien is het niet waar dat de kinderen in de middeleeuwen goedgelovig waren en soms heel wreed werden maar omdat ik dit boek heb gelezen denk ik wel dat dat zo is. Maar als dat bijvoorbeeld in een non-fictieboek had gestaan had ik het meteen geloven ook al hadden de deskundigen het fout kunnen hebben.


Posted January 10, 2017 by 22verschoofj in category Uncategorized

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*