So what time would you arrive?

Thursday 8th October:

I want you to imagine you take a flight from Tokyo to New York. You leave at 11:00 a.m. Japan time and the flight takes 14 hours (to the nearest hour).

Please ANSWER THIS QUESTION TODAY: What time would you arrive in New York (NY time) if you left Japan at 11:00 a.m. on Thursday 8th October? And on what day/date?

Remember that you need to think of the time difference between Tokyo and New York. You can find it HERE

Take a look at my example (for a different city) in my comment section below. Check the Flight Time Calculator attached below.

13 thoughts on “So what time would you arrive?

  1. The time from Tokyo to New York, If you leave from Japan at 11:00 you will reach 1:00 am the next day, If they is no time difference. Since Tokyo is 13 hours ahead from New York. In New York time it will be 1:00 – 13 = 12:00. The day will be the SAME day as in Japan – the 8th October.

  2. I figured it out like this: So first I would add 1 hour to 11:00a.m, and that equals to 12:00p.m. Then I would add 10 hours to 12:00. Now it is 10:00 p.m. After that I would add 3 hours more and it becomes 1:00 a.m (in the morning). Now I would subtract. I would start by subtracting by 1 hour and that would equal to 12:00 a.m in the morning. Then I would subtract 2 hours. At the end I would subtract 10 hours.

    The answer would be 12:00p.m on the same day!

  3. Well I figured out that you leave at 10:00 pm (New York time), and then it takes 14 hours, so 10:00 pm+ 14:00=?
    First, you add 10 hours to 10:00 pm, which is 20:00.(8:00pm) Then, you add 4 hours, which is 24:00. (12:00 pm)
    The answer is 12:00 pm on Thursday, 8th.

  4. If you are going from Tokyo to New York, it will take you 14 hours. If you leave Tokyo at 11:00 AM on Thursday 8th October, you will arrive at 12:00 PM on Thursday 8th October. Because 11+14-13=12 PM.

  5. What time would you arrive in New York (NY time) if you left Japan at 11:00 a.m. on Thursday 8th October? And on what day/date?

    So I fly from Japan to New York I leave at 11:00 a.m. from Japan the flight takes 14 hours. When you arrive in New York at 1:00 a.m. on Friday – but New York time is 13 hours behind Japan time.

    So – now I have to take away/come back 13 hours from 01:00 a.m on Friday. So you arrive 12:00 p.m. on Thursday in New York.

  6. It will take 14hours if I go to New York. New York is 13 hours behind. If we are going there 11:00AM we will be there in 12:00PM in New York time because if you go to New York it will be 1:00AM After that you need to make it into New York time which is 13 hours behind which is 12:00PM. Because 1:00-13 hours=12:00PM

  7. If I leave Japan at 11pm you will arrive at New York at 12pm on the SAME day because it will take you 14 hours flight. But you need to be careful because if you just count 14 hours on the clock it will be 1 am on Friday 9th but you need to do -13 hours because New York is 13 hours BEHIND Japan time.

  8. If I left Japan at 11:00 AM on 8th of October, I would arrive at NY in 1:00 AM on Friday. But I know there is a time difference between Japan and NY of 13 hours. Japan is 13 hours ahead of NY. And NY is of course 13 hours BEHIND Japan. So If I take 01:00 PM and substract it with 13 hours it will be 12 pm. The answer is 12 pm.

    Thank you

    Andrew Taiga

  9. If you fly from Tokyo, Japan at 11:00am and flew to New York, U.S.A it would take 14 hours to get there, however there is a time difference of 13 hour between Tokyo and New York. The fastest way to do this problem is by just adding 1 hour because 14 hours – 13 hours = 1 hour, so if you flew from Tokyo to New York at mid-day 11:00 am you would get there at 12:00 pm the same day.

  10. ok so i left at 11:00 a.m. on Thursday i spend 14 hours on a plane in Japan it would be 25:00 p.m. or 1:00 a.m. and New York is 13 hours behind it would be 25 – 13 which is 12:00 p.m.

  11. I will fly to New York and I leave at 11:00 a.m. So it will take 14 hours to get to New York. So 14:00 + 11:00 = 25:00 = 1:00. So next I will do 1:00 – 13:00 = 12:00. So i will reach New York in 12:00 a.m.

  12. A flight from Tokyo to New York is 14 hours but there is a TIME DIFFERENCE.

    7:50 PM Thursday, in Tokyo is 6:50 AM Thursday, in New York, NY, USA because New York is 13hrs BEHIND Tokyo

    If I leave at 11:00AM Tuesday Tokyo time I would land at 12:00AM or Midday

    Depart Tuesday 11:00AM Tokyo and fly 14hr = 1:00AM Tokyo time Wednesday
    But taking the time difference of 14 hours makes it Tuesday 12:00AM Lunchtime New York time.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *